Μάλλον τώρα θα πρέπει να ξαναφέρεις το κινητό σου σε οριζόντια θέση!
Προστασία. Ασφάλεια. Ελπίδα.
H προσφυγική κρίση συμβαίνει εδώ και τώρα σε όλη τη Μεσόγειο.
Όσο διαρκεί ο πόλεμος στις δικές τους χώρες, τόσο θα συνεχίζεται κι ο δικός μας αγώνας.
Βοήθησέ μας να τους βοηθήσουμε.
Δεν μπορούμε να το καταφέρουμε χωρίς εσένα.
x
Βοήθησέ μας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στις κυβερνήσεις ότι δεν πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε αυτό που συμβαίνει. Ζητάμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντιμετώπισης. Πρέπει όλοι μας να εμποδίσουμε να επαναληφθεί αυτή η τραγωδία.
Δείξε την υποστήριξή σου φτιάχνοντας μια συμβολική «στέγη» για το σκοπό μας. Δες το video, ανέβασε τη δική σου φωτογραφία ή video και μοιράσου τα στα social media.
 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ

Υπόγραψε τώρα και βοήθησέ μας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στις κυβερνήσεις ότι δεν πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε αυτό που συμβαίνει. Ζητάμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντιμετώπισης. Πρέπει όλοι μας να εμποδίσουμε να επαναληφθεί αυτή η τραγωδία.
ONOMA

E-MAIL

Η ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει.

Η Ύπατη Αρμοστεία είναι ο μόνος οργανισμός που παρέχει προστασία και σωτήρια βοήθεια σε κάθε σημείο της διαδρομής των προσφύγων, προσφέροντας 24ωρες υπηρεσίες σε πολλές περιοχές. Η υποστήριξή σου είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε για τους πρόσφυγες:

• Καλύτερη προστασία των οικογενειών στην αρχή του ταξιδιού τους:
Η Ύπατη Αρμοστεία προσφέρει υποστήριξη και βοήθεια σε πάνω από 4 εκατομμύρια Σύριων που έχουν καταφύγει στην Τουρκία, στο Λίβανο και στην Ιορδανία, παρέχοντας τα βασικά, όπως μετρητά για τροφή, στέγη και ιατρική περίθαλψη σε οικογένειες που αγωνίζονται τόσο σε αστικές περιοχές όσο και σε καταυλισμούς. Βοηθάμε τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, δίνοντας στις οικογένειες ένας ακόμα λόγο να παραμείνουν ασφαλείς στις χώρες υποδοχής. Από το Σεπτέμβριο του 2015, έχουμε υποστηρίξει πάνω από 1 εκατομμύριο πολύ ευάλωτων προσφύγων μέσω της παροχής βοήθειας σε μετρητά, προς όφελος τόσο των προσφυγικών οικογενειών όσο και των τοπικών κοινοτήτων.

• Βοήθεια στη μέση του ταξιδιού τους:
Για όσους έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους ή τις χώρες υποδοχής, συνεχίζοντας το ταξίδι προς την Ευρώπη, στη Βόρεια Αφρική η Ύπατη Αρμοστεία παρέχει άμεση βοήθεια σε ευάλωτα άτομα, τραυματίες ή σε εκείνους που έμειναν άποροι εξαιτίας των λαθρεμπόρων. Βοηθάμε τους πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες και να διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους για να πάρουν τη βοήθεια που χρειάζονται. Έχουμε παράσχει πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη σε πάνω από 65.000 πρόσφυγες μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 11.000 παιδιών.

• Υποστήριξη στους πρόσφυγες κατά την άφιξή τους στην Ευρώπη:
Στα σύνορα, η Ύπατη Αρμοστεία παρακολουθεί την κατάσταση και εργάζεται για την προστασία νέων αφίξεων, εξασφαλίζοντας ότι έχουν πρόσβαση σε άσυλο και καταφύγιο έκτακτης ανάγκης. Βοηθάμε τα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους, παρέχοντας εξειδικευμένη υποστήριξη και φροντίδα. Έχουμε διανείμει πάνω από 32.400 στρώματα ύπνου, 6.890 υπνόσακους 26.400 κουβέρτες, και έχουμε παραδώσει πάνω από 275.000 παραπάνω.

Τώρα που μπαίνει ο χειμώνας, χρειαζόμαστε μεγαλύτερη υποστήριξη επειγόντως, ώστε να συνεχίσουμε να σώζουμε ζωές και να προστατεύσουμε τις οικογένειες που έτρεξαν να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου.
ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ!
Τράβηξε τη δική σου φωτογραφία ή video με μια συμβολική στέγη που θα φτιάξεις με τα χέρια σου ή με το σώμα σου και ανέβασέ τα στο Instagram ή στο twitter με το hashtag #Roof4All, ή κάνε upload.
ONOMA

E-MAIL

Παραχωρώ το δικαίωμα στο UNHCR να κάνει χρήση της φωτογραφίας ή του video μου και επιβεβαιώνω πως στη φωτογραφία δεν εμφανίζονται πρόσωπα ανηλίκων.
UPLOAD ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: jpg ή png file format.
Mέγιστο μέγεθος αρχείου 2 MB.
UPLOAD VIDEO: avi, mpeg ή mp4 file format.
Mέγιστο μέγεθος αρχείου 10 MB.

Πώς βοηθάμε

Ξέρεις τι συμβαίνει. Το έχεις δει στην τηλεόραση, το έχεις ακούσει στις ειδήσεις, το έχεις διαβάσει στα social media. Συμβαίνει σε όλη τη Μεσόγειο και η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο.

Από το 2015, πάνω από 1.000.000 άνθρωποι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να καταφύγουν στη θάλασσα της Μεσογείου, με την ελπίδα ότι θα αφήσουν πίσω τους το θάνατο και θα βρουν προστασία στην Ευρώπη. Πάνω από 3.500 από αυτούς δεν τα κατάφεραν και χαθήκαν στα κύματα της Μεσογείου.

Μόνο στις ελληνικές ακτές έχουν φτάσει περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι, με την συντριπτική πλειοψηφία να προέρχεται από χώρες που βιώνουν συρράξεις και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για όσους τα κατάφεραν, αυτή ήταν μόνο η αρχή. Το να επιβιώσουν σε ξένη χώρα, με ξένη γλώσσα, βίαια αποχωρισμένοι από τους δικούς τους ανθρώπους, εξαντλημένοι και εξαθλιωμένοι, δεν είναι εύκολο. Και δεν είναι δίκαιο. Τα μέλη του προσωπικού μας και οι εταίροι μας είναι εκεί και προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, πολύτιμη πληροφόρηση, διερμηνεία, πρόσβαση σε υπηρεσίες. Παράλληλα, ετοιμαζόμαστε για το χειμώνα, ώστε να προστατεύσουμε όσο καλυτέρα γίνεται τους πρόσφυγες από τα επικινδυνά καιρικά φαινόμενα προσφέροντας εξειδικευμένα πακέτα βοήθειας και επιβίωσης.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες με αυτά που χρειάζονται περισσότερο: προστασία, ασφάλεια, ελπίδα.

Μια «στέγη» προστασίας για όλους.

Ξέρουμε ότι σε νοιάζει. Ότι θες να βοηθήσεις.

Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα.
ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ!

Εταιρικές Συνεργασίες

Για περισσότερο από έξι δεκαετίες, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συμβάλλει με το έργο της στο να σωθούν ζωές, να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και να ξαναχτιστεί το αύριο. Αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα εκατομμύρια των αναγκαστικά εκτοπισμένων συνανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση σε προστασία και κάλυψη των βασικών αναγκών τους όπως στέγη, ιατρική περίθαλψη, επαρκής σίτιση, ύδρευση, αποχέτευση και υγιεινή, καθώς και πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε στον τομέα των εταιρικών συνεργασιών την υποστήριξη μερικών από τις κορυφαίες εταιρίες του κόσμου, που μας βοηθάνε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η Ύπατη Αρμοστεία αναπτύσσει συνεργασίες με εταιρίες, ιδρύματα, οργανώσεις και οργανισμούς, οι οποίες μπορούν να λάβουν πολλές μορφές. Οι συνεργασίες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν εταιρικές δωρεές μετρητών, δωρεές από εργαζόμενους, εταιρικό διπλασιασμό των δωρεών ή διευκόλυνση της πρόσβασης της Ύπατης Αρμοστείας σε εταιρικούς καταναλωτές και πελάτες.

Προσπαθούμε να βρισκόμαστε στην «πρώτη γραμμή» για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες σε όλη τη διάρκεια του δύσκολου ταξιδιού τους εν μέσω αυτής της κρίσης. Η υποστήριξη των εταιρικών μας συνεργατών είναι ζωτικής σημασίας για να τους προστατεύσουμε και να έχουμε το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο στις δράσεις μας.

email: psfrgre@unhcr.org

Ενισχύστε το επείγον έργο της Ύπατης Αρμοστείας

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση
παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας
στο τμήμα εξεύρεσης πόρων.
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Τηλέφωνο: 210 6728430
Email: psfrgre@unhcr.org
Fax: 2106726417
Διεύθυνση: Ταγιαπιέρα 12, 115 25 Αθήνα


Privacy Policy
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ONOMA

E-MAIL

ΚΕΙΜΕΝΟ

ΥΠΟΒΟΛΗ
Created by Socialab